Perstretto logo 

Artikelen

'De leider als dirigent' - Leren in Organisaties, maart 2010

'Blog op copycoaching.nl'

'Wat is er met de stem'

Trainingen

'Persoonlijke APK' - 24TimeOut

Links

Europees Instituut - educatie in coaching en counseling

De Alchemist - instituut voor lichaamstaal

Vocal group Bant

De stem is de boodschapper van de ziel en stem geven aan wat je bezielt is de sleutel tot afstemming met alles om je heen.

 

Ronald Becker begeleidt als ervaren zanger en coach/counselor individuen en groepen die het gebruik van de stem willen ontwikkelen. De aandacht ligt daarbij altijd op de vraag ‘wat wil ik zeggen?’ Op allerlei niveaus kun je deze vraag benaderen en op allerlei niveaus kun je vorm en inhoud geven aan het ‘antwoord.’ Een presentatie kan meer kracht krijgen door aandacht te geven aan het stemgebruik, maar ook diepe emoties kunnen vrij komen door het kanaal van de stem open te zetten.

 

De kwetsbaarheid van de stem is een kostbare kwaliteit die de kracht van je aanwezigheid kan versterken. 

...

De stem als boodschapper is zo kostbaar en kan ons zo vanzelfsprekend en direct bij onze innerlijke wereld brengen, dat het zeer voor de hand ligt om juist in onze stem de pure zielsbeleving en de echte kwetsbare krachtige mens te horen. Dat is wat het woord ‘schoonheid’ wil zeggen: geen vervuiling van een masker of pose, maar de schone mens. Met alle onzekerheid, angst, lef, etc. die we in ons hebben. Authenticiteit als schoonheid.

 

De begeleiding en coaching van Ronald geeft je inzicht en gevoel om hier op je eigen manier vorm aan te geven. Het zelfvertrouwen om je echt te laten horen zodat je onontkoombaar aanwezig bent. En natuurlijk de fysieke en technische tips en trucs om dit te bereiken. In de sessies die Ronald geeft bij ‘De Alchemist - Instituut voor Lichaamstaal’ is zo duidelijk voelbaar dat de ziel via de muziek kan spreken. Juist bij mensen zonder enige zangervaring komen de mooiste persoonlijke ‘liederen’ naar buiten. In zijn muzikale ondersteuning aan de piano gaat hij steeds op zoek naar dat ene punt waar de kern van de emotie door het smalle strottenhoofd geperst wordt. Met of zonder geschoolde stem, de muzikaliteit en schoonheid van ieder mens die er dan zichtbaar wordt, ontroert iedereen.