Perstretto logo 

Artikelen

'De leider als dirigent' - Leren in Organisaties, maart 2010

'Blog op copycoaching.nl'

'Wat is er met de stem'

Trainingen

'Persoonlijke APK' - 24TimeOut

Links

Europees Instituut - educatie in coaching en counseling

De Alchemist - instituut voor lichaamstaal

Vocal group Bant

Ronald Becker: trainer-coach, adviseur, dirigent, zanger

Ronald Becker is opgeleid als dirigent en coach-counselor. Hij studeerde af als dirigent in 1989 aan het Utrechts Conservatorium. Sindsdien is hij dirigent van diverse koren geweest.

Als coach-counselor volgde hij de driejarige opleiding aan het Europees Instituut/De Baak.

 

Na een jarenlange carrière als zanger en artistiek leider van de professionele a capella-theatergroep Intermezzo drong de behoefte zich op om de vele thema’s en verworvenheden uit zijn muzisch-creatieve achtergrond inhoud en gezicht te geven buiten de theater- en muziekwereld. Trefwoorden daarbij zijn creatie, beweging, bezieling, leiderschap en samenwerking. Juist door het laten ontwaken en ontwikkelen van eenieders creërend vermogen, individueel of in groepen, ontstaan er dingen die er nog niet waren; innovatie, authenticiteit en innerlijke kracht kunnen niet zonder dit creëren.

 

Zowel in organisaties als in zijn werk als muzikaal leider (vocal group Bant) probeert hij voortdurend dit aspect levend te houden.

....

Ronald was mede-oprichter, zanger en muzikaal leider in de professionele a capella groep Intermezzo. Tot september 2004 was hij hierin aktief. Met deze internationaal gewaardeerde groep maakte hij vijftien jaar lang theaterprogramma's met a capella-muziek, voortdurend de grenzen van het genre verleggend. De groep maakte vele CD's, won diverse prijzen in binnen-en buitenland (o.a. de Zilveren Harp) en werkte samen met o.a. Bram Vermeulen, Jonathan Rathbone ('Swingle Singers') en Herman van Veen.

 

In 2004 richtte hij Perstretto op, een bureau op het gebied van training, coaching en events in zowel profit- als non-profitorganisaties. Hierbij speelt het muzische en creatieve denken een speciale rol. Door zijn kunstenaarschap toe te passen in organisaties (vanuit bezieling en creatie een krachtige vorm ontwikkelen ) en door als coach op te treden in plaats van als adviseur, brengt hij mensen in beweging. Zo levert hij een bijdrage aan duurzame en gedragen ontwikkelingen. En zo bezien is er geen enkel onderscheid tussen zijn werk als dirigent en organisatie-faclitator.

 

Ronald geeft directieles, en heeft een rijke ervaring opgebouwd in het geven van cursussen en workshops op het gebied van de ensemblezang. Hij coacht diverse a capella-groepen, koren en dirigenten, in Nederland en Duitsland. Jureert regelmatig op internationale festivals.

De combinatie van zijn expertise als musicus -zanger, dirigent - en trainer/coach inspireerde hem o.a. tot het ontwerpen van een uniek trainingsconcept rond het thema Leiderschap en dirigeren; De leider als dirigent; overdracht, in beweging brengen, creëren. Zonder beweging bevriest het water.

 

Sinds september 2004 is hij dirigent van (Bant), een gerenommeerde vocal group.